Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بجنورد- ايرنا- معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران با بيان اينکه کشور ايران در تنش دائمي قرار دارد و به علت نزديک شدن 2 صفحه در جنوب و شمال کشور وقوع زلزله در هر لحظه دور از انتظار نيست.

بهزاد پورمحمد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در بجنورد، افزود: صفحه عربستان از جنوب و صفحه اوراسيا از شمال در حال نزديک شدن به هم هستند به طوري که اين 2 صفحه به طور متوسط سالانه 2 تا 3 سانتي متر به هم نزديک مي شوند و نزديک شدن سبب شده تا شاهد زمين لرزه هاي متعدد در کشور باشيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي خاطرنشان کرد: کل کشور در مناطق مختلف شهري و روستايي در روي گسل و يا در حاشيه گسل ها قرار دارد البته در هر منطقه پتانسيل لرزه خيري هر گسل و بزرگاي متفاوت از پتانسيل لرز خيري گسل ديگر است.
وي افزود: با توجه به وضعيت زمين شناسي و تکتونيکي، کشور ما پتانسيل لرزه خيزي دارد و يک کشور لرزه خيز است.
به گفته معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران، در 10 سال قبل 120 هزار زلزله در کشور رخ داده است .
وي در ادامه با اشاره به برخي شايعه سازي در باره وقوع زلزله گفت: موارد زيادي به دستگاه قضايي ارجاع شده است و به درخواست وزارت کشور، مطالب در فضاي مجازي و شبکه هاي اجتماعي هم توسط پليس فتا بشدت پيگيري مي شود.
وي گفت: يکي از وظايف مرکز لرزه نگاري کشور، پيشگيري از شايعه ها و پاسخ دادن به اين شايعه ها است و متاسفانه افرادي به خاطر تفکر ذهني و يا منافع خود نسبت به انتشار مطالبي مبني بر وقوع زلزله اقدام مي کنند که اين موار به لحاظ قضايي قابل پيگيري است.
وي با تاکيد بر اينکه هر گونه پيش بيني براي وقوع زلزله را رد مي کنيم افزود: پيش بيني زمان مکان و بزرگاي زمين لرزه اکنون به لحاظ علمي ميسر نيست و در جهان در حد مطالعه بوده است.
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران تاکيد کرد: اين مرکز به عنوان مسئول پاسخگوي تنش ها اجتماعي از جمله پيش گويي هاي زلزله، مي تواند طرح شکايت کند.
وي با اشاره به اينکه در خراسان شمالي نيز در فضاي مجازي مطالبي مبني بر قابل پيش بيني بودن زلزله منتشر شده بود گفت: اين افراد اگر ادعايي دارند به ما اعلام کنند تا راستي آزمايي کنيم و اگر ادعاها حتي اندکي به واقعيت نزديک باشد ما از اين افراد حمايت مي کنيم.
پورمحمد در بخش ديگر سخنان خود درباره پيش آگاهي ها از وقوع زمين لرزه در استان تهران و البرز گفت: تاکنون تنها نسبت به ثبت و اطلاع رساني از وقوع زلزله اقدام مي شد اما اکنون با رصد و ثبت خرده زلزله ها، تلاش داريم تا نسبت به پيش آگاهي نسبت به وقوع زلزله ها مبادرت کنيم تا مردم و دستگاه هاي اجرايي ورود به موقع و مناسب داشته باشند و از تلفات جلوگيري شود.
وي تصريح کرد: در زلزله اخير کرج در آذرماه گذشته، هفت، هشت روز قبل از زمين لرزه اصلي اطلاع رساني به اسانداري تهران، البرز و سازمان مديريت بحران کشور انجام شد و جلسه هايي هم براي آمادگي ها داشتيم.
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران افزود: لرزه هاي کوچک زيادي ثبت شده بود و شمار آن از حد نرمال هم بيشتر شده بود بنابراين پيش آگاهي ها به مسئولان داده شد.
وي خاطرنشان کرد: مسئوليت اطلاع رساني به مردم با مسئولان و متوليان است و اين مرکز در اين باره اقدامي انجام نمي دهد.
معاون مرکز لرزه نگاري مؤسسه ژئوفيزيک دانشگاه تهران براي شرکت در همايش زلزله-کيفيت ساخت و مديريت بحران با تاکيد بر مصالح ساختماني استاندارد به بجنورد سفر کرده است.
اخبار خراسان شمالي را در کانال تلگرامي اخبار ايرنا خراسان شمالي به نشاني

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۹۶۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور ۲ هشدار نارنجی و زرد با وقوع تندباد لحظه‌ای و رعدوبرق در اصفهان

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به صدور سطح نارنجی و زرد از تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی و محلی همراه با وزش تندباد لحظه‌ای و رعدوبرق در استان خبر داد.

لیلا امینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، درباره پیش‌بینی وضعیت جوی هوای استان اصفهان اظهار کرد: بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان دهنده استقرار جوی به نسبت پایدار تا اواسط فردا بر روی استان است.

وی ادامه داد: بر این اساس به تدریج با ورود سامانه ناپایدار بارشی از سمت غرب و جنوب، ناپایداری تا پایان هفته مورد انتظار است، از امروز تا فردا وضعیت جوی صاف، گاهی افزایش ابر و در ساعات بعدازظهر گاهی وزش تندباد لحظه‌ای پیش‌بینی می‌شود.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان تصریح کرد: از اواخر فردا تا پایان هفته شرایط ابرناکی، گاهی وزش تندباد لحظه‌ای و از روز چهارشنبه بارش باران و رعدوبرق به ویژه در غرب و جنوب استان پیش‌بینی می‌شود که به تدریج از بعدازظهر بیشتر نواحی استان را فراخواهد گرفت.

امینی درباره صدور هشدار سطح نارنجی با تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی و محلی در استان، گفت: فعالیت این سامانه از اوایل روز پنجشنبه آغاز شده و تا اوایل وقت جمعه چهاردهم اردیبهشت با رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در مناطق مستعد بارش تگرگ همراه است.

وی اظهار کرد: طی این مدت تمام مناطق استان به ویژه اصفهان، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، خوانسار، خوروبیابانک، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، فریدونشهر، گلپایگان، شاهین‌شهر و میمه، نائین، نطنز، اسلام‌آباد موگویی و اردستان، تحت تأثیر این سامانه است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان افزود: احتمال جاری شدن رواناب و اختلال در تردد، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جاده‌ها و گردنه‌های کوهستانی و جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب‌پذیر و محصولات باغی و زراعی از مخاطرات این سامانه است.

امینی ادامه داد: احتیاط در سفرهای برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، خودداری از عبور یا توقف در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌های فصلی، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و جابه‌جایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها و تمهیدات لازم جهت حفظ صنعت کشاورزی، توصیه می‌شود.

وی درباره صدور هشدار زرد با فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری همرفتی از ظهر روز چهارشنبه تا اواخر وقت جمعه هفته جاری در استان، تصریح کرد: این سامانه با رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت در نقاط مستعد بارش تگرگ همراه است.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان اضافه کرد: فعالیت سامانه مذکور طی روز چهارشنبه در مناطق غرب و جنوب استان به ویژه شهرستان‌های بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، خوانسار، فریدن (داران)، دهاقان، شهرضا، فریدونشهر و گلپایگان مورد انتظار است.

امینی با بیان اینکه شدت ناپایداری‌ها طی روز پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت، پیش‌بینی شده است، گفت: در این مدت تمام مناطق استان به ویژه آران و بیدگل، اردستان، اسلام‌آباد موگویی، انارک، بادرود، بویین میاندشت، سمیرم، چادگان، چوپانان، خوانسار، خوروبیابانک، فریدن (داران)، دهاقان، دهق، زواره، شهرضا، فریدونشهر، کاشان، کبوترآباد، کوهپایه، گلپایگان، لنجان (زرین‌شهر)، مبارکه، مهاباد، مورچه خورت، شاهین‌شهر و میمه، نائین، نجف‌آباد، نطنز، ورزنه تحت تأثیر این سامانه است.

وی با بیان اینکه دمای هوا طی ۲۴ ساعت اینده در بیشتر مناطق دو تا سه درجه افزایش خواهد داشت، گفت: بیشینه دمای هوای کلان‌شهر اصفهان در گرم‌ترین ساعات امروز به درجه ۲۸ سانتی‌گراد و کمینه آن بامداد فردا به ۱۳ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

سرپرست اداره پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی استان اصفهان‌ خاطرنشان کرد: مهاباد با دمای ۳۳ درجه سانتی‌گراد و بویین میاندشت با دمای سه درجه سانتی‌گراد به ترتیب گرم‌ترین و خنک‌ترین مناطق استان هستند.

کد خبر 749144

دیگر خبرها

  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • پس لرزه قرارداد ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چینی‌ها | هرکس فکر می‌کند باید چپاول کند؟
  • پس لرزه قرارداد پنهانی و ۲ میلیارد یورویی زاکانی با چین /علیرضا بیگی: هیچ ترسی وجود ندارد و هرکسی هرجا ایستاده فکر می‌کند باید چپاول کند
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • لحظه واژگونی تریلی درحال حرکت بر اثر طوفان+ فیلم
  • صدور ۲ هشدار نارنجی و زرد با وقوع تندباد لحظه‌ای و رعدوبرق در اصفهان