Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی مرادی رئیس مرکز زلزله نگاری کشور در گفت‌ و گو با خبرنگار  حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  درباره علل وقوع زمین‌لرزه‌های اخیر در کشور اظهار کرد: ایران به دلیل قرار گیری در ناحیه‌ای که در حال فشرده شدن است و رشته کوه‌های زاگرس و البرز و دیگر رشته کوه‌های کشورمان به روشنی این امر را نشان می‌دهند، ناحیه‌ای لرزه خیز است؛ به بیانی دیگر پوسته سخت زمین که روی آن زندگی می‌کنیم به دلیل همین فشار، تا جایی که بتواند استرس ناشی از این فشار را تحمل می‌کند و هنگامی که از حد تحملش بیشتر شو دچار شکستگی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: انرژی آزاد شده بر اثر شکست یاد شده موجب لرزش نقاط مختلف می‌شود و هرچه به شکستگی ایجاد شده نزدیک‌تر باشیم آن را شدیدتر احساس می‌کنیم، این فرآیند یعنی آزاد شدن ناگهانی انرژی تجمع یافته در گسل‌ها زلزله نامیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: چرا ایران می لرزد؟/ زلزله های ایران به هم مرتبط نیستند

پش بینی زلزله امکان‌پذیر است؟

رئیس مرکز زلزله نگاری کشور درمورد پیش بینی زلزله و توجیه علمی آن گفت: هنوز علم به پیش بینی زمین لرزه دست نیافته است و در دنیا تلاش بر این است تا پارامتر‌هایی را که در زمین لرزه‌های گذشته، ناهنجاری داشتند، رصد کنند و اگر دوباره روند غیر طبیعی مشاهده شد احتمال وقوع زلزله داده خواهد شد اما کسانی که اکنون به صورت گسترده‌ای در حال پیش بینی هستند و خود را موفق اعلام می‌کنند، متأسفانه از ناآگاهی مردم در این حوزه سو‌ء استفاده می‌کنند.

 

مرادی افزود: به عنوان مثال اگر به داده‌های مرکز لرزه‌نگاری موسسه ژئوفیزیک نگاه کنیم متوجه می‌شویم که به طور متوسط در پنج سال اخیر هر هفته بالای ۲۹ زلزله با مقیاس بالای سه ریشتر در کشور ثبت شده است؛ حال ببینید احتمال درست بودن اینکه شما اشاره خود را روی یکی از گسل‌های فعال به صورت اتفاقی ببرید و بگویید مثلا در چند روز آینده در این مکان احتمال زلزله بالای سه وجود دارد، چه قدر بالاست.

بیشتر بخوانید: زلزله؛غول خفته زیر ایران زمین

رئیس مرکز لرزه نگاری کشور تصریح کرد: برخی می‌گویند پیش بینی زلزله با بزرگی حدود پنج ریشتر در شعاع چند 10 کیلومتری داشتیم و بعد از آن، زلزله با بزرگی سه ریشتر رخ می‌دهد مدعی هستند این همان پیش‌بینی موفق ماست،؛ در حالی که همه می‌دانیم یک زلزله با بزرگای پنج، حدود ۱۰۰۰ برابر انرژی لرزه‌ای بیشتر نسبت به زلزله سه ایجاد می‌کند و وصل کردن این مطالب به همدیگر بی‌معنی بوده و سوء استفاده از ناآگاهی مخاطب است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۳۳۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاریاب کرمان لرزید

به گزارش خبرگزاری مهر، زمین‌لرزه ۴.۷ ریشتری در عمق ۹ کیلومتری زمین، حوالی فاریابِ کرمان را لرزاند.

کانون وقوع این زلزله در ۲۹ کیلومتری فاریاب، ۳۰ کیلومتری کهنوج و ۴۷ کیلومتری عنبرآباد در جنوب کرمان کرمان اعلام شده است.

هنوز از خسارت‌های احتمالی این زلزله خبری مخابره نشده است.

کد خبر 6094819

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • فاریاب کرمان لرزید
  • زمین لرزه ۴.۷ ریشتری در فاریاب استان کرمان
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • دلار بیش از ۵۰ و چند هزار تومان توجیه علمی و اقتصادی ندارد
  • جزییات زلزله ۴.۶ ریشتری در کرمان
  • ۱۵۵ کشته و زخمی در سیل و رانش زمین در کنیا